Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Orasul Botosani

Orasul Botosani

Orasul Botosani

Orasul Botosani este municipiul judetului cu acelasi nume, si este cunoscut ca fiind locul de nastere a unor nume ilustre din istorie precum Mihai Eminescu si Nicolae Iorga. Orasul a fost atestat documentar prima oara in 1350, datorita localizarii acestuia la intersectia principalelor drumuri comerciale acest a fost un targ infloritor al Moldovei pentru multe secole.

In ziua de azi semne ale bunastarii istorice se vad in oras, mai ales in centrul vechi. Acesta este cea mai veche parte a orasului Botosani si este foarte interesant din punct de vedere arhitectonic deoarece grupeaza o serie de cladiri de dateaza din secolele XVII – XVIII. Aceste cladiri au fost construite pentru scopuri comerciale, sunt dispuse sub forma de L, iar fatadele lor au dintre cele mai diverse forme arhitecturale.

Orasul Botosani contine si alte obiective turistice de interes general, cum ar fi muzeul Memorial Octav Onicescu si Muzeul Judetean. Pe de alta parte cateva obiective turistice speciale in Botosani sunt Parcul Mihai Eminescu unde se pastreaza cativa arbori contemporani cu faimosul poet, care in ultima parte a vietii sale se plimba pe aleile parcului. Bustul autorului prezent in parc a fost amplasat aici in 1932 dar initial fusese amplasat in 1890 in fata scolii Marchian.

Un obiectiv dedicat uneia dintre personalitatile orasului este casa memoriala Nicolae Iorga – fiind organizata in una din casele in care a copilarit marele istoric. Acum este un spatiu expozitional ce cuprinde o serie de marturii ale vietii si ale activitatii acestuia, implicit o biblioteca ce contine sute din operele sale.

Cladirea Primarieri Botosani este un edificiu cosnturit la sfarsitul secolului XVIII intr-un still foarte eclectic cu o puternica influenta germana. Mihai Eminescu a lucrat in calitate de copist in aceasta cladire pe cand aceasta era sediul Tribunalului.

Orasul mai contine inca un numar considerabil de obiective turistice ce pot fi de diferite grade the interes, inclusiv o serie de biserici vechi, si daca vreti sa vedeti cat mai multe din ele ganditi-va sa  apelati la serviciile de rent a car Botosani.

Comments

comments

This entry was posted in Botosani and tagged . Bookmark the permalink.