Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Obiective turistice in Botosani

Obiective turisitice in Botosani

Orasul Botosani este o asezare foarte veche si este unul dintre putinele orase din Romania care si-a inceput istoria ca targ. Ca atare, potentialul pentru obiective turistice in Botosani este foarte ridicat. Acest targ a prosperat datorita asezarii sale intr-o regiune favorabile negotului, totusi foart emulte semen ale acestui istoric lung nu mai sunt prezente in ziua de astazi din cauza unui incendiu care a mistuit orasul in 1887.

Prezentul centru istoric este in configuratia in care acesta se gasea in secolul XIX inainte de acest incendiu. Aceasta zona este acum o rezervatie arhitectonica si merita vizitata cu siguranta.

Zona Botosanilor este localizata intr-o zona deluroasa din nordul Moldovei, si a fost prima oara atestat documentar de catre Letopisetul Tarii Moldovei  in 1439 dar asezarea este mult mai veche. De fapt in urma sapaturilor arheologice s-au descoperit asezari omenesti ce provin inca din paleolitic. Acesta este judetul unde s-a gasit cultura de la Cucuteni care este caracterizata de vasele de ceramic si pamant ars, pictate in doua sau trei culori, dar de un inalt nivel artistic.

Judetul Botosani are mai multe asezari istorice care sunt atestate documetnar de prin secolele XV sau XVI, cum ar fi Dorohoiul, si in acelasi timp exista si foarte mule monumente istorice cum ar fi Bisericile Sf. Gheroghe si Uspenia.

Biserica Sf. Gheorghe a fost construita la initiative sotiei domnitorului Petru Rares, Doamna Elena Rares in 1551. Este o biserica micuta si foarte austera, care adduce cu ctitoriile lui Stefan cel Mare.

Biserica Uspenia a fost construita in 1552 tot de catre sota voievodului Petru Rares  – biserica detine picture de o valoare artistic cresuta precum si sculpturi si colectii de carti vehi; aceasta este biserica in care a fost botezat nimeni altul decat Mihai Eminescu.

La 24 de kilometric de Botosani puteti vizita complexul manastiresc de la Vorona care este format din patru biserici, cea mai veche dintre ele din pacate, cea consturita in 1600 nu mai exista.

Acestea sunt doar cateva din obiectivele turistice pe care le puteti vedea in judetul Botosani, daca folositi serviciile noastre de inchirieri masini Botosani va va fi mult mai usor sa o faceti.

| Tag-uri: , |

Orasul Botosani

Orasul Botosani

Orasul Botosani

Orasul Botosani este municipiul judetului cu acelasi nume, si este cunoscut ca fiind locul de nastere a unor nume ilustre din istorie precum Mihai Eminescu si Nicolae Iorga. Orasul a fost atestat documentar prima oara in 1350, datorita localizarii acestuia la intersectia principalelor drumuri comerciale acest a fost un targ infloritor al Moldovei pentru multe secole.

In ziua de azi semne ale bunastarii istorice se vad in oras, mai ales in centrul vechi. Acesta este cea mai veche parte a orasului Botosani si este foarte interesant din punct de vedere arhitectonic deoarece grupeaza o serie de cladiri de dateaza din secolele XVII – XVIII. Aceste cladiri au fost construite pentru scopuri comerciale, sunt dispuse sub forma de L, iar fatadele lor au dintre cele mai diverse forme arhitecturale. Citeste mai departe

| Tag-uri: |